Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
21.10.2015  

Tirana, 06.10.2015-Veleposlanica Stančič otvorila delavnico Krepitev neodvisnosti volilnih teles: izmenjava izkušenj in dobrih praks med Albanijo in Slovenijo

Center za evropsko prihodnost (CEP) je 6.10.2015 v Tirani izpeljal drugi in zaključni del projekta Krepitev neodvisnosti volilnih teles. Namen delavnice, ki jo je povezovala predsednica albanske Centralne volilne komisije (CEC) Lefterije Luzi, je bil predstaviti ugotovitve primerjave s slovensko Državno volilno komisijo (DVK), volilne zakonodaje in samega volilnega procesa ter podati priporočila.

Delavnice so se udeležili predstavniki vseh političnih strank, ki so bili nad zaključki v obliki 14 konkretnih priporočil navdušeni in izrazili globok  interes za nadaljevanje sodelovanja z vsebinami, ki še  niso bile naslovljene.

Zbrane predstavnike politične in nevladne albanske sfere ter diplomatskega zbora so pozdravili Andrej Vrčon, generalni sekretar CEP, veleposlanica RS v Albaniji Lea Stančič in predsednica CEC Lefterije Luzi. Med vključenimi mednarodnimi strokovnjaki sta bila tudi Slovenca direktor DVK Dušan Vučko in dr. Alenka Verbole, ki sta svoje predstavitve opravila odlično.