Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
09.05.2016  

Tirana, 5.5.2016 – namestnica ministrice za okolje in prostor Republike Slovenije Lidija Stebernak in ministrica za urbano planiranje Republike Albanije Eglantina Gjermeni sta podpisali Memorandum o sodelovanju na področju urbanega razvoja

namestnica ministrice za okolje in prostor Republike Slovenije Lidija Stebernak in ministrica za urbano planiranje Republike Albanije Eglantina Gjermeni sta podpisali Memorandum o sodelovanju na področju urbanega razvoja. Podpisu je prisostovala tudi veleposlanica Lea Stančič.
V podporo izvajanja sporazuma se je Slovenija že začeli dogovarjati za konkretne aktivnosti v obliki tehnične pomoči na področjih načrtovanja in urejanja prostorskih podatkov, vzpostavitve standardov načrtovanja, gradnje in materialov za gradnjo, ki temeljijo na evropskih standardih ter evropski zakonodaji. Strokovne izmenjave izkušenj in primerov dobrih praks so predvidene še v letošnjem letu.
Namestnica ministrice Lidija Stebernak se je nato dne 6.5.2016 v Tirani udeležila druge mednarodne konference na temo 'E-permitting for a Competative Region'.