Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
28.06.2016  

Petindvajsetletna zgodba – obletnica samostojnosti Republike Slovenije

Veleposlaništvo RS v Tirani je 25. obletnico slovenske samostojnosti obeležilo z vrsto različnih dogodkov v sklopu slovenskega tedna. Osrednji dogodek  je bil v sprejem, ki so se ga udeležili predstavniki kabinetov predsednika države, predsednika vlade in predsednika parlamenta, poslanci, predstavniki diplomatskega zbora. Med gosti so bile številne javne osebnosti iz gospodarskega, izobraževalnega, kulturnega, medijskega sveta. Prisotni so bili tudi sicer maloštevilni Slovenci, ki trenutno živijo v Albaniji.

V uvodnem nagovoru je veleposlanica Lea Stančič spregovorila o prelomnih dogodkih pred 25. leti in uspešno pot Slovenije v četrt stoletja. Poudarila je tradicionalno odlične odnose med državama in pomen evropske prihodnosti za regijo.

Sprejem je veleposlaništvo organiziralo v sodelovanju z Visoko šolo za gostinstvo in turizem Maribor, od koder sta prišla mojstrica kuhanja profesorica kuhanja Mojca Polak in študent kuharstva Domen Haložan, ki sta za dogodek s kuharskimi kolegi restavracije Piazza poskrbeli za pogostitev.
Za izveden dogodek se zahvaljujemo podjetjema Adria Airways in Gorenje.

www.slovenija25.si/fileadmin/dokumenti/PDF/Petindvajsetletna_zgodba.pdf