Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
27.10.2016  

Tirana, 3. november 2016 - Koncert Pihalnega kvinteta Slovenske filharmonije

Pihalni kvintet Slovenske filharmonije je bil izbran za predstavitev Slovenije na festivalu 'Balcan Contemporary Music Festival', ki bo v Albaniji potekal med 1. in 6. novembrom 2016.

Pihalni kvintet Slovenske filharmonije bo nastopil s koncertoma naslovljenima 'Slovenski večer': 3. novembra 2016 ob 19.00 uri v Tirani (v prostorih Narodnega muzeja) in 4. novembra 2016 v Vlori. Prvič bodo v Albaniji nastopili z deli sodobnih slovenskih skladateljev. Koncerta, ki ju je sofinanciral Slovenski kulturni sklad, potekata tudi v kontekstu obeležitve 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije.

Nastopajoči: Matej Grahek-flavta Matjaž Rebolj-oboa Tadej Kenig-klarinet Arpad Balazs Piri-fagot Jože Rošer-rog

Program: Uroš Krek: Episodi Concertanti Primož Ramovš: Pihalni kvintet Paul Hindemith: Kleine Kammermusik Lucijan Marija Škerjanc: Pihalni kvintet Maurice Ravel: Piece en forme de Habanera

Organizator festivala je Združenje albanskih skladateljev v sodelovanju z Univerzo za umetnost v Tirani. Na festivalu se bodo predstavili številni ansambli iz držav Zahodnega Balkana (Srbija, Hrvaška, Črna Gora, Kosovo, BiH in Makedonija), ki bodo predstavili repertoar sodobnih glasbenih del skladateljev držav iz regije.