Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
26.05.2017  

Tirana, 26.05.2017 - Pripravimo uspešen projektni predlog - Druga delavnica Centra za evropsko prihodnost v okviru projekta 'Pomoč albanskim občinam na področju priprave EU in drugih mednarodnih projektov'

Center za evropsko prihodnost (CEP) je med 23. in 26. majem 2017 v Tirani izvedel drugi del projekta 'Pomoč albanskim občinam na področju priprave EU in drugih mednarodnih projektov'. Delavnica 'Pripravimo uspešen projektni predlog' je nadaljevanje prve delavnice, ki je bila izvedena aprila letos. Ista skupina udeležencev je nadaljevala s pripravami konkretnih projektnih predlogov.

Ob zaključku projekta sta prisotne pozdravila VP Stančič in predstavnik USAID Denis Wesner ter udeležencem svečano izročila potrdila o udeležbi na usposabljanju.

Delavnica se je začela s predstavitvijo in pregledom logičnih okvirjev projektnih idej, ki so jih udeleženci, razdeljeni v skupine, pripravili v štirih tednih, kolikor je minilo od prve delavnice. Udeleženci so med drugim podrobno spoznali standardno obliko projektnih razpisov, pripravo finančnega načrta projekta, oceno tveganja, upoštevanje horizontalnih načel, iskanje projektnih partnerjev in samo izvajanje pridobljenih projektov (vključno s poročanjem in evalvacijo). Cilj druge delavnice je bil, da ima vsaka skupina udeležencev ob koncu zasnovan okvirni projektni predlog, ki bi lahko uspešno konkuriral na konkretnem.

CEP je pripravil usposabljanje v sodelovanju z Balkanskim centrom za sodelovanje in razvoj (BCCD), ameriško razvojno agencijo USAID in Veleposlaništvom RS v Tirani.

Udeleženci so bili predstavniki lokalnih oblasti (različnih občin in razvojnih regionalnih agencij), ministrstev, univerze in urada predsednika vlade za koordinacijo donatorjev.