Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
08.09.2017  

2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih

V Cankarjevem domu v Ljubljani od 18. do 20. septembra 2017 poteka 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih (2nd World Congress on Open Educational Resources - OER). Kongresa se v Ljubljani udeležuje večje število ministrov in drugih visokih predstavnikov držav članic UNESCO ter številnih strokovnjakov s področja OER in odprtega izobraževanja - skupaj približno 400 delegatov.

Pet let po prvem tovrstnem kongresu, ki je bil leta 2012 v Parizu, imajo udeleženci ljubljanskega kongresa priložnost za pregled implementacije Pariške deklaracije ter za razpravo o uporabi prosto dostopnih izobraževalnih virov pri uresničevanju razvojnih ciljev na področju odprtega izobraževanja. Kongres organizirata Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter UNESCO s finančno podporo MIZŠ in fondacije William and Flora Hewlett.

Ker je udeležba na kongresu omejena na nacionalne delegacije, so v MIZŠ pripravili za strokovnjake iz Slovenije in tujine možnost brezplačne udeležbe na satelitskih dogodkih in tudi v virtualnem kongresu.

Vabilo na satelitska dogodka OER and Open Education policies - SIRikt International in Going Open in Europe: Open Education Policies and Digital Competence Frameworks.

a) Satelitski dogodek OER and Open Education policies - SIRikt International bo potekal v torek, 19. septembra 2017, od 14.00 do 17.30 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, kjer pričakujemo še približno 80 slovenskih strokovnjakov, raziskovalcev, ravnateljev in učiteljev.

Program se nahaja na naslovu: http://www.oercongress.org/event/open-edu-sirikt-int/

b) Satelitski dogodek Going Open in Europe: Open Education Policies and Digital Competence Frameworks bo potekal v torek, 19. septembra 2017, od 9.00 do 12.30 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, kjer pričakujemo še približno 80 slovenskih strokovnjakov, raziskovalcev, ravnateljev in učiteljev.

Program se nahaja na naslovu: http://www.oercongress.org/event/going-open/

Povezava na spletno stran