Veleposlaništvo RS Tirana /Novice /
19.11.2020  

Veleposlanik Japelj se je s soprogo aktivno udeležil dogodka ob evropskem dnevu za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

VP Japelj se je s soprogo Renato Japelj Marmulaku 19. novembra aktivno udeležil dogodka ob evropskem dnevu za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Dogodek je bil organiziran v okviru projekta Hiša za otroke (Barnahus) ter ob podpori nacionalnega gibanja zoper spolno izkoriščanje in spolno zlorabo otrok Nejemi1 in Albanskega centra za otrokove pravice – CRCA, potekal pa je na osrednjem trgu v Tirani – trgu Skanderbeg. Obeležen je bil z #blueribbon.

                                     

VP Japelj in soproga sta sodelovala v debati z direktorjem CRCA Altinom Hazizajem, v kateri sta predstavila stališča Slovenije s področja zaščite otrokovih pravic in rešitev, ki jih Slovenija pripravlja v okviru boja zoper spolno izkoriščanje in spolno zlorabo otrok.

                                      

Hazizaj je uvodoma predstavil uspešen trening učiteljev v okviru slovenskega projekta Naše pravice, ki je 14. septembra za učitelja iz Albanije in iz Kosova potekal v Draču.

                                     

Razgovor je potekal v živo po spletu, nastop veleposlanika Japlja in soproge pa je posnel albanski CNN.